/Waarom je gebruik moet maken van de milieuvriendelijke kroonolie

Waarom je gebruik moet maken van de milieuvriendelijke kroonolie

Wellicht denk je nu wel, wat is kroonolie? Kroonolie is een van de milieuvriendelijkste motorolies in de autowereld. Autofabrikanten worden tegenwoordig steeds meer verplicht zuinigere en schonere motoren te ontwikkelen en daarbij hoort natuurlijk ook milieuvriendelijke en duurzame motorolie. Kroonolie is een smeermiddel voor de motor en ook nog eens erg duurzaam, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn.

Draag bij aan een beter milieu en rijdt niet alleen milieuvriendelijk

Wil je echt een steentje bijdragen aan een beter milieu, maar toch in je benzine auto willen rijden? Dan kan Oliehandel je adviseren welke olie er in je auto hoort en welke daarbij ook nog eens milieuvriendelijk is. Elke motorisch voertuig moet daadwerkelijk eens in de zoveel jaar gesmeerd worden door olie. Kroonolie is daarentegen niet veel duurder dan vergelijkbare varianten dus zo draagt u toch een steentje bij.

Wat doet motorolie precies?

Als je een leek bent zoals ik denk je vast wat doet motorolie precies. Motorolie heeft als taak de overtollige vuil- en slijtage deeltjes te binden en heeft als werking dat het de glijdende onderdelen van elkaar worden gehouden zodat er geen ijzer en ijzerplekken ontstaan. Motorolie moet snel naar de te smeren delen gepompt worden en mag niet te dik zijn. Als de motorolie niet op tijd wordt aangebracht is dit niet alleen slecht voor je motor omdat het sneller roest maar ook nog eens erg gevaarlijk! Dus laat een onderhoudsgarage dus geregeld kijken naar je motoroliepijl. Meer informatie vindt u op de website van Oliewereld.