/Waar wordt een dompelpomp voor gebruikt?

Waar wordt een dompelpomp voor gebruikt?

Heb jij al eens overwogen om een dompelpomp, een speciaal type waterpomp, aan te schaffen? Er kunnen verschillende redenen zijn om voor de aanschaf van dit apparaat te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om water uit een regenton over je tuin te laten sproeien. Een hele goedkope en milieubewuste oplossing! In de zomer kan het erg warm zijn, terwijl het in de herfst en lente flink kan regenen in Nederland. Door het water op te vangen, hoef je zomers minder schoon drinkwater te gebruiken voor het bewateren van je plantenborders, moestuin en gazon. Er zijn echter meer situaties, waarbij de dompelpomp van pas komt.

 

Water uit de sloot gebruiken voor de bewatering van je tuin

Naast de mogelijkheid om water uit een regenton te halen voor het bewateren van je tuin, kan ook het water uit de sloot gebruikt worden. Slootwater is vervuild en zal vaak niet naar drinkwater worden omgezet. Zeker wanneer het waterpeil nog relatief hoog is, kun je dit water gebruiken om de tuin te besproeien. Houd er hierbij rekening mee, dat het waterpeil niet te sterk mag zakken. Dit kan nadelig zijn voor de slootwal, die hierbij mogelijk te droog wordt en afbrokkelt. Daarbij komen ook de dieren in het water in gevaar.

 

Een ondergelopen kelder leeg laten pompen

Een derde voorbeeld van een situatie waarbij een dompelpomp van pas komt, is die van een ondergelopen kelder. Bij een ondergelopen kelder wil je het water zo snel mogelijk afvoeren. Op deze manier kan schade aan je muren, vloer of bijvoorbeeld voedingsmiddelen in de kelder voorkomen worden. Het fijne aan een dompelpomp is het feit, dat deze in vuil water gebruikt kan worden. Een dompelpomp is vaak voorzien van een filter, die voorkomt dat het vuil bij de motor van het apparaat komt.