/Waar moet je op letten bij het uitkiezen van je energieleverancier?

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van je energieleverancier?

Er is in Nederland zoveel keuze en dus ook heel veel concurrentie. Het is daarom van groot belang dat je een energiemaatschappij uitkiest die daadwerkelijk aansluit op al jouw wensen.

Overstappen

Allereerst kan het overstappen van energiemaatschappij voordelen met zich meebrengen. Dit zit hem vooral in het leveringsdeel wat meestal stroom of gas is. Overstappen naar energie kan natuurlijk ook. Hier kan je dus geld op besparen.

Soort tarief

Hierbij heb je de keuze tussen vast en variabel tarief. De naam zegt het eigenlijk al. Bij een vast tarief betaal je gedurende een bepaalde periode een vast bedrag. Bij een variabel tarief betaal je alleen wat je gebruikt. Een vast tarief wordt eerder gezien als voordelig omdat daar de kans natuurlijk 50% is dat je minder betaald dan dat je uitgeeft.

Contract

Ga je daarnaast voor een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd? Bij een contract met bepaalde tijd kan je niet makkelijk overstappen. Je moet namelijk wachten tot het contract verloopt. Je krijgt daarnaast wel een welkomskorting. Dit is bij een contract voor onbepaalde tijd juist tegenover gesteld.

Enkel of dubbel

Bij enkel tarief betaal je altijd hetzelfde. Bij dubbel tarief betaal je meer in de piekuren en minder in de daluren. Het blijft altijd een lastige opgaven om alles uit te zoeken.