/Vuurwerkangst bij honden

Vuurwerkangst bij honden

Is je hond bang voor vuurwerk? Daar kun je wat tegen doen. Je kunt ervoor zorgen dat je hond minder angstig is of het zelfs helemaal niet meer eng vindt. Er zijn verschillende hulpmiddelen die je hiermee kunnen helpen.

Vuurwerkangst is een serieus probleem

Het is zo dat vuurwerkangst honden een heel vervelend oud en nieuw kan bezorgen. Ze zullen veel huilen en erg onrustig zijn. Honden die bang zijn voor vuurwerk hebben waarschijnlijk geen ervaring met vuurwerk, óf een vervelende ervaring met vuurwerk. Het is daarom van belang om je hond te laten wennen aan vuurwerkgeluiden. Dat kan met een CD waarop vuurwerkgeluiden te horen zijn. Als je die enkele uren per dag afspeelt wordt het geluid iets dat ‘normaal’ is en niet meer eng.

Thundershirt voor bange honden

Een Thundershirt is een soort trui die je je hond kunt aantrekken. Dit is gemaakt van een speciale stof en tevens zit het strak om het lichaam. Hierdoor zal je hond zich comfortabeler voelen. Thundershirts zijn voor honden gemaakt zodat ze zich prettiger kunnen voelen in vervelende situaties. Dat heeft als gevolg dat je hond rustiger is en minder zal janken.

Hond afleiden met een denkspelletje

Het echte en grootste angstmoment is natuurlijk rond middernacht, wanneer iedereen tegelijk voorwerk aansteekt. Wat je dan het best kunt doen is je hond afleiden met een denkspel voor honden. Hierdoor wordt zijn aandacht afgeleid en verplaatst naar het spel. Dit zorgt ervoor dat hij even niet nadenkt over het vuurwerk en zodoende even niet bang hoeft te zijn.