/Verminder je milieu-uitstoot en bespaar geld

Verminder je milieu-uitstoot en bespaar geld

We reizen veel tegenwoordig, naar werk, naar de supermarkt, naar familie en vrienden en ga zo maar door. We kiezen echter steeds vaker voor de auto terwijl er natuurlijk tal van andere mogelijkheden zijn om op uw bestemming te komen. Bijvoorbeeld via de trein, metro, bus, fiets, of lopend. Echter houden we vaak geen rekening met onze milieu-uitstoot, terwijl het steeds makkelijker wordt om dit te verminderen. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. In dit artikel lichten wij een aantal opties uit.

  1. Openbaar vervoer

Een prima alternatief voor uw auto, is voor het kiezen voor het reizen met het openbaar vervoer. U kunt vooraf bekijken of u hiermee sneller op plaats van bestemming komt, en hoeveel kosten u wellicht kunt besparen op benzine. In de meeste gevallen kunt u het namelijk ook terug declareren bij uw werkgever, dus kost het u niets en bent u ook nog eens milieubewust bezig, win-win situatie dus. Als u namelijk vaakt rijdt na 4 uur, komt u namelijk vaak in de file terecht en kan het soms zelfs langer duren dan wanneer u met de trein reist.

  1. Carpoolen of elektrisch rijden

Reist u liever niet met het openbaar vervoer of is het daarmee erg moeilijk om op uw bestemming te komen? Dan is een tweede opties wellicht carpoolen. Met carpoolen bespaart u niet alleen geld maar het is ook nog eens gezellig en goed voor het milieu. Zo kunt u namelijk met 4 of 5 personen in een auto rijden in plaats van apart, en ook de benzine kosten delen met uw collega’s. Dubbele win-win dus. Nog een beter optie is om zelfs elektrisch auto te rijden. Doordat er tegenwoordig steeds meer betere elektrische auto’s zijn en er ook steeds meer laadpaalplaatsen komen is dit nog eens een stuk beter ook. Online kunt u bijvoorbeeld kijken of er laadpaal plaatsen bunschoten of laadpaal plaatsen leeuwarderadeel zijn.

Meer informatie over laadpalen kunt u bijvoorbeeld opvragen bij uw gemeente.