/Verantwoord reizen

Verantwoord reizen

Oranje taxi service biedt de mogelijkheid om jezelf te verplaatsen van Schiphol naar Rotterdam met grote groepen. Stel: je bent op zakenreis geweest met meerdere collega’s, dan kan je een taxi-bus bestellen waar meerdere mensen inpassen, zo voorkom je milieuvervuiling en komen jij en je collega’s snel en gemakkelijk thuis.

 

Nog meer tips…

Ben jij een milieubewust persoon die geen vuilnis op de grond gooit, thuis op een zorgvuldige wijze afval scheidt en graag nadenkt over een duurzame levensstijl; dan is carpoolen een milieuvriendelijke oplossing. Daarnaast bespaar je kosten om met collega’s in omringende woonplaatsen af te spreken om samen te reizen. Naast het gebruik maken van een auto, kan je er ook voor kiezen om een keertje de auto te laten staan en met het openbaar vervoer te reizen.

 

Tips voor een lange reis

Naast kortere ritjes van en naar je werk, ga je natuurlijk af en toe op vakantie. Hierin kan je ook kiezen voor een duurzame manier van reizen. Als je een city-trip maakt in Europa, kijk dan naar de mogelijkheid om met de trein te reizen. De grootste aanstichter van milieuvervuiling is immers de uitstoot van CO2, merendeels veroorzaakt door het vliegtuig. De CO2-uitstoot is erg schadelijk voor onze planeet, dus als het niet nodig is om te vliegen kijk dan naar andere opties.

 

Steun de locals

Naast het vervoer, is het ook van belang om bewust te worden bij welke bedrijven jij je geld uitgeeft. Kies niet voor de H&M, de Macdonalds en Starbucks, maar kijk verder dan je neus lang is door op zoek te gaan naar kleine straatjes met ondernemingen van de plaatselijke bevolking. Zo leer je een land en stad veel beter kennen en kom je leukere souvenirtjes tegen die je niet tegenkomt bij mainstream bedrijven.