/Uitleg over het verjagen van mollen

Uitleg over het verjagen van mollen

Mollen zien er op een afbeelding misschien lief en schattig uit. Dat klopt het, in het algemeen zijn het dieren die weinig kwaad doen. Maar toch kunnen deze kleine beestjes meer schade aanrichten dan je denkt. In dit artikel vertellen we meer over mollen in het algemeen, hoe ze in je tuin komen en wat je er tegen kunt doen. Heb je last van mollen in je tuin of wil je dat simpelweg voorkomen? Lees dan snel verder en ontdek hoe je mollen kunt voorkomen of bestrijden.

Mollen zijn dieren die voornamelijk in koudere landen voorkomen. Ze bevinden zich graag in de natuur en weilanden en blijven graag in de onbewoonde wereld. Maar ook mollen kunnen verdwalen wat nare gevolgen voor jouw tuin kan hebben. Mollen zijn eenmansdieren, maar zijn in staat om in hun eentje jouw hele tuin op zijn kop te zetten. Een goede reden om deze lieve beestjes buiten de deur te houden.

Wat doen mollen in mijn tuin?
Mollen zullen niet gauw voorkomen in de stad. Je zult ze eerdere in dorpjes zien, die zich in de natuur bevinden. Het probleem voor jouw tuin is dat mollen zich onder de grond voortbewegen. Tijdens het voortbewegen graven ze tunnels door jouw tuin. Dit kan tot verzakkingen leiden waardoor jij jouw tuin in het ergste geval opnieuw moet laten aanleggen. Je kunt mollen herkennen aan de hoopjes die je boven de oppervlakte van jouw tuin uit ziet komen. Wanneer je deze hoopjes ziet liggen is het tijd om actie te ondernemen.

Hoe kun je mollen bestrijden?
Er zijn meerdere manieren om mollen tegen te gaan. De meest effectieve manier is wat ons betreft de mollenklem of de mollenval. De mollenklem is meteen de meest dieronvriendelijke methode aangezien de mol hierbij gedood wordt. De mollenval is in dit geval diervriendelijker. Bij deze methode wordt de mol gevangen genomen zodat je deze ergens anders weer kunt vrijlaten. We raden je aan om voor de meest diervriendelijke manier te kiezen, aangezien de mollen het ook niet kunnen helpen dat ze per ongeluk in jouw tuin terecht zijn gekomen.

Zowel de mollenklem en de mollenval zijn makkelijk te installeren. Deze plaats je op het oppervlak van je tuin. Wanneer je een grote tuin hebt is het slim om meerdere mollenklemmen en mollenvallen te plaatsen. Dit verhoogt de kans dat de mollen zo snel mogelijk aangepakt worden. Dit is belangrijk, aangezien mollen in een korte tijd veel schade aan jouw tuin kunnen aanrichten.

Hoe kun je mollen voorkomen?
Beter nog, is het voorkomen van mollen. De meeste mensen zullen niet snel denken dat er mollen in hun tuin terecht komen, waardoor ze geen maatregelingen nemen. Dat is jammer, want voordat je het weet is het te laat en hebben de mollen al veel schade aangericht. Daarom raden we jou aan om op tijd te zijn en mollen te voorkomen. Er zijn verschillende methoden om mollen te voorkomen, waarvan wij het apparaatje met ultrasone geluiden het meest eenvoudig vinden.

Dit kleine apparaatje zendt geluiden uit die wij mensen niet kunnen horen, maar waar de mollen niet goed tegen kunnen. Wanneer ze deze geluiden waarnemen zullen ze ervoor zorgen zo snel mogelijk jouw tuin te verlaten. Wanneer je een grotere tuin hebt, is het handig om meerdere apparaatjes te installeren.

De ultrasone geluiden zijn enorm eenvoudig om te installeren. Dit kun je doen door het apparaatje in het stopcontact te steken. De meeste apparaatjes kun je prima buiten installeren zonder dat ze kapot gaan door vochtigheid of iets dergelijks. Meer weten over het voorkomen of bestrijden van mollen? Neem dan eens een kijkje op de website over mollenverjagers.