/Riool ontstoppen Haarlem: hoe doe je dat?

Riool ontstoppen Haarlem: hoe doe je dat?

Afvoer verstopt? Een vervelend probleem die op verschillende plekken in huis kan opduiken. De afvoer naar het hoofdriool kan verstopt raken of er kan een lokale verstopping in de afvoer van je wc, douche, bad, wasbak, gootsteen, vaatwasser of wasmachine ontstaan. Het maakt niet uit welke afvoer verstopt is, je wilt deze ten allen tijden zo snel mogelijk ontstoppen. Wij geven graag antwoord op de vraag: riool ontstoppen Haarlem, hoe doe je dat?

Welke methode kies je?

Wanneer je een afvoer gaat ontstoppen heb je de keuze uit verschillende afvoer ontstoppers. Met al dit aanbod kan het lastig zijn om de juiste techniek te kiezen. Wij raden aan om een stappenplan te volgen, waarbij je begint met een simpele maatregel. Mocht dit geen effect hebben dan kun je steeds een stap verder gaan. Houd hierbij wel in gedachte dat de maatregelen steeds technischer worden. Indien je geen ervaring hebt met de genoemde ontstoppingstechniek, dan is het raadzaam om voorzichtig te zijn. Het gebruik van ontstoppingsmiddelen is niet zonder risico’s. Bij foutief gebruik kun je de leidingen en het sanitair ernstig beschadigen.

Het stappenplan

Voor het ontstoppen van een afvoer kun je onderstaande stappen volgen. We benadrukken het nog een keer: wees voorzichtig wanneer je geen ervaring hebt met een bepaalde afvoer ontstopper. Als je niet weet wat je aan het doen bent beschadig je met een beetje pech de leidingen. Dit resulteert in hoge reparatiekosten.

Stap 1: schoonmaken

Om te beginnen kun je de boel een keer goed reinigen. Haal de sifon los en maak deze, samen met de leidingen, grondig schoon. Met een beetje geluk is de verstopping hiermee verholpen. Gaat het om een verstopping in het toilet? In dit geval kun je een rubberen handschoen aantrekken en met je hand voelen of er iets vastzit in de afvoer. Indien mogelijk kun je de verstopping op deze manier handmatig verwijderen.

Stap 2: rubberen ontstopper

Heeft het schoonmaken geen of niet voldoende effect gehad? Dan kun je de rubberen afvoer ontstopper erbij pakken. Zorg dat de plopper in een laag water staat en zet kracht door de ontstopper naar beneden te duwen. Vervolgens trek je de ontstopper weer terug, op deze manier ontstaat er zuigkracht die de verstopping hopelijk losmaakt.

Stap 3: ontstoppingsveer

Als het ook met de plopper niet gelukt is om de afvoer te ontstoppen, dan kun je nog een stap verder gaan: de ontstoppingsveer. Maar let hierbij goed op, gebruik de veer alleen als je echt weet hoe dit werkt. Een kleine fout is zo gemaakt waardoor de riolering schade oploopt.

Ontstoppen niet gelukt?

Is het niet gelukt om de afvoer te ontstoppen of laat je het liever direct aan een expert over? Er staan genoeg experts voor je klaar om je te helpen met riool ontstoppen Haarlem. Een kort telefoontje en de afspraak is zo gemaakt. Wacht daarom niet te lang!