/LED verlichting

LED verlichting

Co2 besparen met LED

Tegenwoordig ontkomen we er niet meer aan. Het milieu en de luchtkwaliteit moet een stuk schoner dan voorheen en de CO2 reductie moet met de helft omlaag. Dat is een flinke klus voor veel ondernemers en met name de boeren en de landbouwondernemers moeten flink aan de bak om dit te realiseren. Een snelle winst is vaak simpeler dan je denkt. Men zou eens kunnen kijken naar goede filters voor de binnenstallen zodat de CO2 ook hier enorm wordt verminderd maar ook de verwarming en verlichting kan een stuk minder dor LED verlichting op te hangen.

LED verlichting heeft veel voordelen en is enorm zuinig in verbruik ook waar de stallen een natuurlijk verlichting moeten hebben is LED al een verstandige keus. Stalverlichting kan op verschillende manieren worden opgehangen en worden uitgevoerd. Het licht moet helder zijn en een natuurlijk sfeer creëren. Met dynamische stalverlichting kan je dit realiseren zodat stallen beter verlicht zijn.

Koeienstallen hebben voordeel bij LED

Bijna elke stal heeft voordeel bij het vernieuwen van de verlichting, zo ook de energie kosten per maand worden aanzienlijk verminderd waardoor er na enkele jaren al een terugverdientijd is. Er zijn daarnaast ook andere mogelijkheden om energie te besparen. Een te koude stal geeft onrust bij de koeien en een te warme stal ook. Een goede temperatuur is daarom van wezenlijk belang. Om dat te realiseren worden vaak heaters en blowers toegepast.

Denk eens aan goede isolatie in de stallen en sensoren die de staldeuren automatisch open en dicht laten gaan om zo de warmteverlies tegen te gaan.
Mocht u verder nog informatie willen hebben over het voorkomen van milieubelastende zaken of advies over het besparen van energie dan horen we het graag.