/Last van ongedierte! Wat nu?

Last van ongedierte! Wat nu?

Heeft u last van ongedierte? Dan hoef ik u natuurlijk niet te vertellen hoe vervelend dit is. Ongedierte zoals mieren, wespen, vliegen, muggen of muizen in en om het huis kan een enorme plaag zijn. Mocht u last hebben van ongedierte, of mocht u het vermoeden hebben dat er ongedierte aanwezig is, dan is het raadzaam om de hulp van een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Insecten bestrijden is een vak apart en in sommige gevallen is het ongedierte niet door u zelf te verwijderen. Daarnaast is er een aantal handige tips waarmee u ongedierte kunt voorkomen. In dit artikel vertel ik u er graag meer over.

Verschillende soorten ongedierte

Er bestaan een hoop verschillende soorten ongedierte en sommige soorten ongedierte komen vaker voor dan anderen. Veelvoorkomende soorten ongedierte zijn bijvoorbeeld mieren, wespen, muggen, muizen en vliegen. Soorten ongedierte waar we in Nederland minder last van hebben zijn onder andere kakkerlakken, mollen, houtwormen en steenmarters. Sommige soorten ongedierte zijn zelf te bestrijden, maar er zijn ook veel soorten ongedierte waarbij het raadzaam is om een ongediertebestrijder in te schakelen. Dit is bijvoorbeeld het geval als u last heeft van wespen. Als u een wespennest in uw tuin heeft, is het aan te raden om zo snel mogelijk een contact op te nemen met een professional. In het beginstadium is overlast van ongedierte vaak nog relatief gemakkelijk te bestrijden. Daarnaast is het zo dat het voorkomen van ongedierte natuurlijk beter is dan het genezen ervan. Ook als u niet zeker weet of u last heeft van ongedierte is het dus verstandig om contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder.

Tips bij het bestrijden van ongedierte

Er zijn verschillende tips die u kunnen helpen om overlast van ongedierte te verminderen. Zo is het verstandig om een hor te plaatsen voor deuren en ramen die vaak opengaan. Zo voorkomt u dat ongedierte, zoals vliegen, wespen en muggen uw woning binnenkomen. Daarnaast is het verstandig om uw huis goed schoon te houden. Sommige ongedierte, zoals bijvoorbeeld mieren, zijn gek op restjes eten. Ruim dus goed op en stofzuig regelmatig. Tenslotte is het aan te raden om fruit niet te lang te laten liggen. Fruitvliegjes komen hier maar al te graag op af.

Heeft u last van ongedierte of heeft u er een vermoeden van? Klik dan hier en schakel de expertise in van Pestec Ongediertebestrijding. Deze kan de situatie verhelpen voordat deze uit de hand loopt.