/Hoe bedenk je een leuke hondennaam?

Hoe bedenk je een leuke hondennaam?

Iedereen die een puppy gaat kopen moet nadenken over een naam voor de jonge hond. Maar hoe bedenk je zo’n naam en welke namen zijn er allemaal? Wordt het een klassieke naam of juist een moderne? Dit artikel geeft 3 tips om de juiste hondennaam te bedenken. Gebruik ze goed en je zult zien dat het bedenken van een naam voor een reu of een teefje snel bedacht is.

Populaire honden namen

Ieder jaar wordt een lijst gepresenteerd met de meest populaire namen van dat jaar. Dit jaar waren onder andere Max, Luna, Diesel, Bo en Sam de meest gekozen hondennamen. Er komen jaarlijks honderden stoere namen voor je hond bij. Dat komt omdat er steeds nieuwe namen worden bedacht.

Hondennaam voor een reu

Voor een reu is het doorgaans leuk om een stoere naam te bedenken, zoals bijvoorbeeld Rex. De meest klassieke naam is toch Pluto. Als je op zoek bent naar een hondennaam voor een reu kan Tinki.nl je helpen. Je kunt in een paar stappen een lijstje met de best passende namen krijgen. De hondennaam generator is hier te vinden: https://tinki.nl/hondennamen/reu

Hondennaam voor een teefje

Als je pup een teefje is wil je toch een vrouwelijke, charmante, of schattige naam meegeven. Je kunt hier enorm mee puzzelen. Veel mensen kiezen ook de naam van een bekende vrouw. Zo zijn er teefjes die Chantal, Kate of Carice heten. Voor teefjes hondennamen is er ook een generator bedacht door dezelfde website en die kun je hier vinden: https://tinki.nl/hondennamen/teef

Naam voor je hond zelf bedenken

Het leukste is natuurlijk als je zelf een (redelijk) unieke naam bedenkt voor je hond. Hiermee ga je misverstanden uit de weg, want als je je eigen hond roept, kan er zomaar een andere hond zijn die ineens komt aanlopen. Toevallig dezelfde honden naam gekozen?