/Het milieu: wat is het eigenlijk?

Het milieu: wat is het eigenlijk?

Je denkt aan het milieu en iedereen weet zich daar wel iets bij voor te stellen, maar als je denkt aan de betekenis van milieu, wordt het vaak al een stuk lastiger. Zo kun je het milieu zien als de omgeving waarin we leven. Een andere term voor milieu is een verzameling van alle invloeden/krachten die aanwezig zijn op een plaats. Ook kun je onder het milieu een geheel van bodem, water, atmosfeer en geluiden verstaan. Deze hebben invloed op het welzijn van de mens, het dier en de planten. De milieu betekenis is dus niet zomaar te geven, maar met bovenstaande uitleg zal het wat duidelijker geworden zijn. Zo wordt er genoemd dat het de natuurlijke omgeving is waar we in leven, maar hoe natuurlijk is het dat we leven in een huis, waar wegen naast gebouwd zijn en waar we rijden in auto’s die zorgen voor vervuiling? Is het dan wel milieuvriendelijk? Dat is het in ieder geval zeker niet. Als mens zorgen we voor een grote belasting van het milieu, maar daar kan jij wel verandering in brengen.

Milieuvervuiling
Aan milieuvervuiling doen we allemaal. De een meer dan de ander, maar je kunt niet ontkennen dat we goed zijn voor het milieu. Je gebruikt iets dat een verpakking heeft van plastic, gooit iedere dag van alles weg dat niet goed verwerkt kan worden en je pakt niet iedere keer braaf de fiets maar pakt ook de auto weleens. Logisch natuurlijk, maar wel een grote belasting van het milieu. Daarnaast eten we vlees, wat ook ontzettend belastend schijnt te zijn op het milieu. Al met al genoeg reden om hier zelf wat aan te veranderen. Zo kun je wat minder vlees eten, je afval scheiden en vaker met de fiets gaan. Rijd je een dieselauto? Kies dan voor een benzine omdat diesel nog meer belastend is voor het milieu dan een benzine. Het is niet moeilijk om wat beter te zijn voor het milieu, dus probeer dat zeker eens uit.

Wie zijn wij?
Wij van Heksloot.nl helpen je graag verder met het laatste nieuws over het milieu en wat hierom heen allemaal gebeurt. Je leest bij ons het milieu nieuws dat natuurlijk altijd up to date is en we leren je meer over een milieuorganisatie. Denk aan Greenpeace, een zeer grote organisatie die zich hard maakt voor verbetering van het milieu. Daarnaast lees je in onze blogs over verschillende milieus en kun je daardoor heel wat kennis op doen. Onze blog is speciaal voor de echte natuurliefhebbers die we graag nog meer informatie geven over ons milieu. Daarbij kun je ook nog denken aan de politiek, die een grote rol speelt in het milieu. Wil jij dus interessant blogs lezen? Op de hoogte gehouden worden van al het nieuws rondom het milieu en vind je het leuk om artikelen te lezen met goeie feiten? Dan zit je bij ons zeker goed!