/Duurzaam en milieubewust de weg op
Laadpaal zakelijk elektrisch rijden

Duurzaam en milieubewust de weg op

Schadelijk voor mens en milieu

Een van de grootste vervuilers van het milieu zijn auto’s. Auto’s stoten namelijk CO2 uit, dit komt door de verbranding van de diesel en benzine. Daarnaast stoten auto’s ook nog eens fijnstof en stikstofdioxide uit. Deze stoffen zorgen voor klimaatverandering en aan schade aan de gezondheid van mensen, hier aan wil jij natuurlijk niet meewerken. Een logische keuze voor de milieubewuste mens in 2018 is dan ook een elektrische auto.

Tips hoe jij milieubewuster de weg op kan

Tip 1: Kleiner is fijner
Een kleine auto is minder vervuilend, wel 10% minder vervuilend dan een gemiddelde auto. Wij adviseren dan ook voor een kleine auto te kiezen en niet voor een grote bak, zeker als het niet vereist is voor je levensstijl.

Tip 2: Een auto delen
In de deeleconomie is het helemaal niet meer nodig om een auto in je bezit te hebben. Met services zoals Car2go en Greenwheels kan je gebruik maken van een duurzame elektrische mini, waar je je perfect mee door de stad heen beweegt. Wanneer je de auto op de laadpaal aansluit hoef je er niet meer naar om te kijken. Je betaalt dus ook niet meer al die vervelende belastingen.

Tip 3: Rijd elektrisch
Geen enkele auto is milieu bewuster dan de elektrische auto. Het aanbod wordt ook met het jaar groter en groter. In bijna alle soorten, maten, modellen en merken heb je nu ook een elektrische variant. De accu wordt steeds beter en daardoor de actieradius steeds groter. Laadpalen is ook geen probleem meer, je installeert zo een laadpaal op eigen terrein. Dan kan je elke avond je accu vol laden, voor een goede start van je dag. Naast dat je iets goed doet voor de natuur en participeert in deze innovatie, staan er ook nog fiscale voordelen tegenover, zeker als je zakelijk rijdt.