/Dit is hoe een kas eruitziet

Dit is hoe een kas eruitziet

Een kas is misschien wel de een van de beste uitvindingen in de landbouwwereld. Wanneer je een kas hebt ben je zeker dat de oogst van je tomaten, komkommers en courgettes niet zal mislukken. En dat is economisch gezien wel een enorm voordeel.

 

Hoe ziet een kas eruit?

De belangrijkste eigenschap van een kas is natuurlijk dat deze licht doorlaat. Een kas is een soort hok van materiaal dat licht doorlaat. Kassen komen in meerdere verschillende vormen en maten. Ook heb je meerdere vormen die op kassen lijken maar dat niet zijn zoals: platte bakken, dit is zoals de naam al doet vermoeden een platte bak die je open kunt doen. Maar waar je niet in kunt staan. Het grote verschil met een gewone kas is dat deze niet verwarmd is. Een echte kas is dus verwarmd en kan dus het hele jaar door gebruikt worden. En dat zorgt voor hoge opbrengsten.

 

Materialen die je nodig hebt voor je eigen kas

Ga je je eigen kas bouwen? Goed idee. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, en de opbrengst is super. Je hebt namelijk je eigen biologische gekweekt groente en fruit. Wie wil dat nou niet.

 

Voor het bouwen van een kas heb je veel materiaal nodig. Je hebt hout nodig, dit heb je nodig om het frame van de kas te timmeren. Daarnaast heb je glas of plastic nodig, je hebt in ieder geval lichtdoorlatend materiaal nodig. Als laatste heb je verduisteringsdoek en polysterdraad het doek mee te bevestigen.