/5 weetjes over het bestrijden van ratten

5 weetjes over het bestrijden van ratten

Ratten in huis zijn voor veel mensen een nachtmerrie! Niet alleen schrikken mensen als ze plotseling een rat door hun woning zien lopen, ook kan een rat voor een ernstige schade aan uw woning of tuin zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het isolatiemateriaal wat door de ratten beschadigd wordt, evenals de wal aan de slootkant van uw tuin, uw moestuin, enzovoorts. Reden genoeg om de ratten tijdig te bestrijden! In dit artikel geven we u enkele handige weetjes over het bestrijden van ratten.

#1: ratten mogen niet langer bestreden worden met gif

Voorheen was het heel gebruikelijk om rattengif te gebruiken voor het bestrijden van ratten. Tegenwoordig is het gebruik van dit gif niet langer toegestaan in Nederland. De kans bestaat namelijk dat ook andere dieren in contact komen met het gif, waardoor deze ziek worden en mogelijk zelfs sterven.

#2: met ratten in huis loopt u bepaalde gezondheidsrisico’s

Ratten kunnen voor het verspreiden van ziektes zorgen, doordat zij bacteriën van buiten bij uw woning mee naar binnen nemen. Zeker jongere kinderen en ouderen met een lage weerstand lopen het risico om ziek te worden.

#3: ratten kunnen zich razendsnel voortplanten

Wist u dat ratten zich razendsnel kunnen voortplanten? Een vrouwtjesrat van de bruine of zwarte rat, de meest voorkomende rattensoorten in Nederland, kunnen per jaar maar liefst dertig nieuwe ratten op de wereld zetten.

#4: er zijn speciale rattenklemmen om ratten te vangen

Mocht u de ratten zelf willen bestrijden, dan kunt u het beste kiezen voor het gebruik van rattenklemmen. Met deze rattenklemmen worden de ratten in de klem gelokt en meteen gedood. Dit maakt de rattenklemmen vaak effectiever dan rattenvallen, waarbij de ratten niet gedood worden.

#5: professionele bestrijders zijn vaak het effectiefst

Om een serieuze rattenplaag te voorkomen is het raadzaam om ratten professioneel te laten bestrijden door ongediertebestrijders. Ratten professioneel laten bestrijden is de meest effectieve oplossing en voorkomt dat u kort na het bestrijden van de ratten opnieuw te maken krijgt met deze ongediertesoort.